René Riva

René Riva werd geboren op 19 mei 1979, is dus nog een jong broekie, maar heeft in zijn jonge leeftijd al wat neer gezet, hij is zanger, acteur, presentator, maakt films en is wat je noemt een duizendpoot en zeer talentvol, hij heeft een prachtige zangstem en wordt vaak vergeleken met Willy Alberti, toch ben ik het daar niet helemaal mee eens, ik vind dat hij een eigen geluid heeft en zijn allereerste Album werd uitgereikt door Willeke Alberti, hij trad op met, mag ik wel zeggen, alle grote artiesten van Nederland/Marjanne Weber,Frans Bauer, Ronnie Tober,maar kent ook geweldige bekende artiesten uit het buitenland en zo kan ik wel een tijdje doorgaan, wilt u wat meer over deze rasartiest lezen zoek hem eens op Wikipedia en u leest wat meer over René Riva.....

Diana Dobbelman

Diana Dobbelman, ik mag wel zeggen een topactrice en haar oeuvre is zeer groot. Zij wilde naar de toneelschool in Maastricht, maar kwam uiteindelijk in Londen op de Royal Academy of Dramatic Arts terecht waar zij studeerde. Na haar studie keerde zij terug in Nederland en kwam terecht bij de toneelgroep Theater, haar talent spreidde zich snel uit in vele producties. Het zijn er vele, te veel om op te noemen, maar enkele wil ik u niet onthouden. Zij speelde in Floris, Anatevka naast Lex Goudsmit, de Fabriek (Rudi Falkenhagen) waarin zij de rol speelde van Janny Postma, ze kreeg daarmee grote bekendheid in Nederland. Zij speelde in vele films en Nederlandse Televisieseries, maar ook in kluchten etc. etc. ik zei het al, het is te veel om op te noemen, maar zoekt u haar eens op google, dan leest u veel meer over haar, het is de moeite waard. Kortom een vakvrouw/ Diana Dobbelman.


George Formby ( 26-05-1904 - 06-03-1961)

George Formby had het talent van zijn vader en hij nam ook de artiestennaam over van zijn vader en hij bracht in eerste instantie het materiaal/artiestennummer van zijn vader op de planken. Hij voegde de banjo toe aan zijn optredens en dat werd zijn handelsmerk, zo herinner ik mij George Formby in mijn jeugd.Hij maakte meer dan 200 platen en had een aanstekende stem en was zeer komisch.Het was een topper en dat werd al snel duidelijk bij zijn eerste film met geluid wat gelijk een hit werd.Hij maakte meer dan 20 films en hij was bij het publiek zeer geliefd.Wie kent nog George Formby?Op You Tube kunt u denk ik wel fragmenten van hem zien of complete films. Misschien zegt u nu,als u het ziet,wat oubollig, maar het is de moeite waard,het waren onze toppers uit onze tijd.Ik persoonlijk vond hem grandioos en ging graag naar zijn films kijken.


Heinz Rühmann ( 17-03-1902 - 03-10-1994 )

Heinz Rühman is en was eèn van de meest geliefde en grootste acteur van Duitsland.In 1920 kreeg hij z'n eerste rol (bijrol) in het theater van Breslau. In 1926 ging Heinz Rühmann optreden in stomme films die zijn bekendheid verhoogde en een jaar later speelde hij een hoofdrol naast Marlene Dietrich.Heinz zou nog meer films maken ,waaronder Charley's Tante,een zeer komische film waarin Heinz ook zijn geweldige komische talenten liet zien en niet te vergeten Der brave Soldat Schwejk en de geweldige film De Brokkenpiloot wat je als antwoordt zou kunnen zien op de geweldige film It's in the air met George Formby.Heinz Rühman lag tijdens de oorlog ook vaak overhoop met het regime en in zijn hart verfoeide hij het regime van Adolf Hitler. Ook werkte Heinz bij de operette en hij beheerste zijn vak.Bij het programma Wetten Dass, waar hij zijn laatste optreden deed kreeg hij minuten lang een staande ovatie, waarbij de tranen duidelijk bij Heinz Rühman naar boven kwamen. Veel mensen zullen zeggen Who the hell is Heinz Rühman, wel ik geef antwoord: Een topacteur en vakman bij uitstek.Ik ben in ieder geval blij dat ik hem bij leven heb mogen meemaken.Meer weten? zoek hem eens op.(foto: Standbeeld van Heinz Rühman voor het filmmuseum in Berlijn)


Tony Curtis (03-06-1925 - 29-09-2010)

Tony Curtis was een Amerikaans acteur en was afkomstig uit Hongarije als zoon van joodse immigranten.Hij was een zoon van Joodse imigranten uit Hongarije. Hij groeide op in de straat en was ook nog verslaafd aan de drugs.Hij begon als acteur in 1949 in de film How to Smuggle a Hemia Across the Border. Hij werd steeds bekender en werkte o.a. met Walter Matthau,Burt lancaster,Gina Lollobrigida (Trapeze),Sidney Poitier en niet te vergeten zijn serie met Roger Moore in De Versierders,waarmee hij grote bekendheid kreeg in Europa.Bekende films waarin hij speelde waren Some Like it Hot met Jack Lemmon en Marilyn Monroe en Spartacus met Kirk Douglas en Laurence Olivier. Zijn ouvre is zeer groot en te veel om op te noemen,maar toch wil ik,ook al gaat roem snel voorbij even de aandacht op hem vestigen en zoek hem eens op het is de moeite waard hoeveel hij gedaan heeft in zijn loopbaan. Een geweldig acteur en kon ook de komische rollen aan die op zijn pad kwamen.


Roger Moore ( 14-10-1927 - 23-05-2017)

Roger Moore is een Engels acteur en had zeer veel pijlen op zijn boog en die liet hij ook zien in de series Ivanhoe,The Saint en The Persuaders (met Tony Curtis) ook speelde Roger de hoofdrol in zeven James Bondfilms van 1973 toto 1985.Na de tweede wereldoorlog (hij was 2e luitenant) werkte hij in het theater,televisie en radio.Roger Moore speelde in veel andere filmproducties en is en was zeer geliefd bij het publiek.Roger Moore, een zeer verdienstelijk acteur en entertainer.


Jerry Lewis(16-03-1926 - heden)


Henri Fonda (16-05-1905 - 12-08-1982)

Henri Fonda was een zeer goed acteur en speelde grote rollen,maar zijn loopbaan begon zo'n beetje in 1940 toen hij genomineerd werd met Academy Award voor zijn rol in de film The Grapes of Wrath. In 1935 maakte hij zijn Hollywooddebuut en werkte daar voor al in broadwayproducties. Hij speelde zeer grote rollen waar onder in de beroemde film Once Upon a Time in the West. Hij is de vader van Jane Fonda/Peter Fonda en zij allen traden in de voetsporen van hun vader.Een groot acteur,maar zoals het zo vaak gaat verdwijnen zij langzaam achter de horizon.(jammer) maar toch zeg ik tegen u, zoek hem eens op onder Wikipedia en u zult verbaasd zijn over de enorme lijst aan de vele  rollen die hij gespeeld heeft.


Jane Fonda ( 21-12-1937- heden)

Jane Fonda kreeg het acteren met de paplepel ingegoten,hoewel ze in eerste instantie niet zo veel van het acteren wilde weten. Ze kreeg vijf oscar nominaties voor haar rol in de film Cat Ballou waarin ze ook haar komische talenten kon laten zien. Ze werkte met Bob Hope en Donald Sutherland en met veld andere groten en werkte in meer dan veertig films. grandioos.


Peter Fonda ( 23-02-1940/ heden)

Peter Fonda/zoon van Henri Fonda is een zeer verdienstelijk acteur en kreeg grote bekendheid door zijn rol in de film Easy Rider,daarin speelde hij samen met Deennis Hopper en Jack Nicholson. Peter Fonda is de vader van Bridgit Fonda. Veel kan ik niet meer over hem vinden, maar heeft toch in vrij veel films een rol gespeeld.


Bridgit Fonda ( 27 - 01-1964/ heden)


Fats Domino 26-02-1928 - 24 oktober 2017

Fats Domino is een rhythm en blueszanger-pianist en in de jaren 50 en 60 was hij de best verkochte Afro-Amerikaanse muzikant. Voor zijn bijdrage aan de rock and roll werd hij opgenomen in De Rock and Roll Hall of Fame.


Wil van Selst ( 07-02-1937 - 23-02-2009)

Wil van Selst (op de foto rechts) was een Nederlands acteur en deed ook vele malen de voice-over van veel producties.Hij speelde in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen,mijnheer,De kleine waarheid en speelde de hoofdrol in De Baron van Münchhausen en nog andere producties. Wil van Selst runde ook nog een restaurant in Zandvoort.Hij stierf ten gevolge aan een hersenbloeding.


Caroline Kaartt (21-12-1931 - heden)

Caroline is een geboren in Schotland en is een operazangeres en kwam rond de jaren 1950 naar Nederland toen ze trouwde met Hans Kaart die ruim tien jaar ouder was dan Caroline. Hans Kaart stierf in 1963 in Zwitserland. Caroline zette haar carriere voort in Nederland en presenteerde een televisieprogramma onder de titel "Een liedje met Caroline" wat onder regie stond van Willy van Hemert.In 1969 trouwde Caroline met Willy van Hemert in1969, maar dat huwelijk strande in 1979. Zij is een zeer veelzijdig zangeres en ook trad zij op tijdens een jubileumconcert voor koningin Elisabeth II en trad zij ook op in musicals o.a. Amerika Amerika met Jos Brink en Frank Sanders.In 2002 was zij ook nog te zien in Blijvend Applaus. Caroline is een geweldig zangeres en wilt u wat meer weten over haar dan weet u waar u haar kunt vinden.Ik heb de eer haar persoonlijk te kennen en ik kan u vertellen dat zij een geweldige warme en zeer lieve professionele collega is.


Dick Rienstra (09-02-1941- heden)

Dick Rienstra is een zeer goed zanger en acteur,hij werd geboren in Assen en woont nu in Vianen. In 1960 maakte men kennis met Dick met zijn zeer goed gezongen nummer van Frank Sinatra, Pennies From Heaven.In 1970 vormde hij met Martin Käfig een zangduo "De Jantjes" wat zeer succesvol was.Hij trad op met zeer veel artiesten en was in die tijd toch wel een begrip in Nederland.Hij speelde mee in zeer veel tv-producties zoals De kleine waarheid,De Fabriek,Medisch Centrum West,Het meisje met de blauwe hoed en als buurman van Herwijnen in Zeg'ns AAA. Ook speelde hij mee in de serie Bassie en Adriaan.Dick werkte ook nog met mij in de Snip en Snap revue,wat een zeer leuke tijd was.Zijn genen zitten ook in het bloed van zijn zoon Robin Rienstra die in soapseries speelt.Dick Rienstra deed nog veel meer,dus zoek hem eens op Wikipedia.Een zeer verdienstelijk zanger/acteur.


Cees van Ooyen ( 09-03-1936 - 09-11-2007)

Cees van Ooyen werd geboren in Leiden en begon in 1961 bij de radio.Hij was acteur,cabaretier en was ook een stemacteur (radio).Hij trad op bij Hadimassa en werkte mee aan diverse hoorspelen.In 1971 kreeg hij de kans om de rol van Pipo te gaan spelen die in eerste intantie gespeeld werd door Cor Witschge, echter het publiek accepteerde dat niet,waarna Cor Witschge (die weggegaan was wegens een salarisconflict) weer terukeerde in de serie.Cees van Ooyen was een zeer bruikbaar acteur,maar hij drong niet door bij het grote publiek,maar wat hij deed,deed hij zeer goed en daarom wil ik hem toch nog even vermelden.Cees van Ooyen stierf op 9 november 2007.


Willeke D'Estell ( heden)

Willeke D'Estell een zangeres met een nachtegaaltje in haar keel,zij won vier maal de Haarlemse Soundmixshow en toen liet zij al haar ongekende talenten als zangeres blijken. Vele malen was zij te zien op de televisie en won ook de Veronica Sterrenshow en tijdens haar optreden laat zij duidelijk merken ook nog op de kleinkunstacademie te hebben gezeten, kortom een vakvrouw en ik had het genoegen met haar een aantal malen te mogen hebben optreden en als zij zingt dan weet zij het publiek te ontroeren met haar prachtige stem en even later lopen ze als het ware met stoel en al de polonaise.Ik zelf heb nooit begrepen waarom Willeke niet een eigen leuke show voor de televisie heeft gekregen rondom haar persoon, want zij zingt niet alleen,ze kan ook nog,zover ik weet behoorlijk tapdansen en presenteren.Wilt u een geweldige zangeres boeken en uw avond opluisteren,,zonder te overdrijven,boek Willeke D'Estell.


Paul van Gorcum (03-03-1934-heden)

Paul van Gorcum is een Nederlands acteur,maar ook regisseur en stemartiest.Hij werd bekend als Baron van Nimwegen is de serie van Bassie en Adriaan. Hij sprak de stem in van Gargamel in de Smurfenserie. Tijdens zijn lange loopbaan werkte en had Paul van Gorcum veel te maken met Ko van Dijk (een topacteur).Hij speelde mee in De kleine waarheid en in films als Turks Fruit en Een Vlucht Regenwulpen en was ook als theateracteur in vele producties te bewonderen.Niet te vergeten zijn gastrollen in Floris en Toen was geluk nog heel gewoon etc. etc. Lees meer over hem, er is ook een website over Paul van Gorcum. Best de moeite waard om wat meer over hem te lezen.Zij waren de toppers van het toenmalig publiek.


Henk Pleket ( 16-05-1937 - 24-10-2011)

Henk Pleket was het hoogtepunt op veel partijen en het publiek zong uit volle borst de liedjes van de Havenzangers mee,waarvan Henk de zanger was.Hij was ook de zanger van het Elmondo Combo,maar in 1977 brak hij door in Nederland met de Havenzangers. Hij scoorde hits met Trouw niet voor je veertig bent en 's Nachts na tweeën en tel daar maar rustig nog een aantal hits bij op.Mede door de grote inzet en steun van zijn vrouw Trees werd Henk geen eendagsvlieg en dat heeft hij wel bewezen met zijn lange loopbaan als zanger en hij is en was dan ook een begrip in Nederland en ook over de grenzen.Ik heb een aantal malen met Henk in een feestprogramma gestaan en ik kan u vertellen hij zette de zaal op z'n kop.Hij verwierf 9 gouden en zeven platina platen en kreeg ook nog een gouden Edison. Ook hun zoon erfden de artistieke genen van zijn vader en moeder, want ook hij werkt in vele theaterproducties en is zeer veelzijdig als radio en tv-presentator.Vele fans namen afscheid van Henk,maar ik ben er van overtuigd dat zijn liedjes nog vaak te horen zullen zijn op vele feestpartijen. Henk je was,maar in mijn hart ben je nog steeds een kanjer.


Manke Nelis ( 16-12-1919 - 10 - 1993 )

Manke Nelis was een zeer goed zanger en bassist en werkte vaak samen met zijn zwager de accordeonvirtuoos Johnny Meijer, Na een medische misser in Frankrijk na een motorongeluk moest zijn rechterbeen geamputeerd worden vanwege dat men de tetanusprik was vergeten te geven. Manke Nelis was een zanger van het volkslied en in 1987 had hij een hit met Kleine Jodeljongen. Hij trad zeer veel op in The Shorts Of Londen op het Rembrandtsplein met Eddy Hoornman,accordeonnist en Huub Eikenboom,drummer, een befaamd trio en geweldige musici. Ik kende Manke Nelis persoonlijk en ik heb een aantal malen mogen zingen in genoemd café. Velen weten hem zich nog te herinneren en zijn liedjes klinken nog in vele café's en worden uit volle borst mee gezongen.