THE VIS IT winnaar 48hour filmwedstrijd!

Doe het de filmmakers uit het 48 Hour Film Project maar eens na: in 48 uur een hoogwaardige film van zo'n vijf minuten maken, terwijl ze vlak van te voren pas weten waarover hun film moet gaan. Het is een wedstrijd tegen concurrentie en tegen de klok. Conceptualiseren, scriptschrijven, filmen, productie en postproductie moeten allemaal binnen het tijdsbestek van één weekend gebeuren. Als de deadline wordt overschreden, volgt diskwalificatie. Gister was de prijsuitreiking van de Amsterdamse editie van 2011. Er zijn 27 films ingeleverd, waarvan één net 7 minuten te laat.

Register to read more...

Bram speelt hoofdrol inzending Filmwedstrijd Cannes

bram als visserAls alles meezit zal onze eigen Bram binnenkort op het witte doek in Cannes te zien zijn. Onlangs werd hij benaderd door een enthousiaste filmmaker die Bram graag als hoofdrolspeler in de cast opnam. "Het idee achter de film sprak mij onmiddelijk aan en ik heb dan ook niet geaarzeld mee te werken."; aldus Bram Biesterveld.

Het betreft een inzending voor een wedstrijd voor internationale filmproducenten. Bram vertolkt in deze korte film de rol van een visser, maar meer wil hij beslist niet verklappen. De film zal bij de publicatie onder meer op www.brambiesterveld.nl te bekijken zijn. Als de inzending tot de genomineerden behoord zal de film voor een groot publiek in Cannes worden vertoond.