Maya Bouma

Maya Bouma (Groningen, 17 oktober 1933Den Haag, 18 mei 1998) was een Nederlands actrice, die in 1955 debuteerde in het ABC-cabaret van Corry Vonk en Wim Kan.Later was Bouma betrokken bij de oprichting van het Tingel Tangel cabaret. Grote bekendheid kreeg zij door haar optreden als de keurige secretaresse Paula Metz in de televisieserie Pension Hommeles. Ook speelde zij samen met Joop Doderer in de kluchten Een fijn span en Laat je niet kisten.Bouma speelde samen met haar zus (Annelies Bouma) in haar eigen shows bij de VPRO, en deed mee aan hoorspelen en de nasynchronisatie van teken- en poppenfilms. Als regisseuse werkte zij bij het amateurtoneel en operetteverenigingen.Bouma was de zus van televisiepresentator Bob Bouma, en getrouwd met acteur Frans Vasen. Maya Bouma was een dochter van Siebe Jan Bouma (1899-1959), stadsarchitect van Groningen en de stedenbouwkundig ontwerper van Madurodam.In de periodes dat ze geen werk had als actrice, werkte Maya Bouma als ziekenverzorgende en als gids op het Binnenhof.(informatie van Wikipedia)

Willek D'Estell

Willeke D'Estell ( heden)

Willeke D'Estell een zangeres met een nachtegaaltje in haar keel,zij won vier maal de Haarlemse Soundmixshow en toen liet zij al haar ongekende talenten als zangeres blijken. Vele malen was zij te zien op de televisie en won ook de Veronica Sterrenshow en tijdens haar optreden laat zij duidelijk merken ook nog op de kleinkunstacademie te hebben gezeten, kortom een vakvrouw en ik had het genoegen met haar een aantal malen te mogen hebben optreden en als zij zingt dan weet zij het publiek te ontroeren met haar prachtige stem en even later lopen ze als het ware met stoel en al de polonaise.Ik zelf heb nooit begrepen waarom Willeke niet een eigen leuke show voor de televisie heeft gekregen rondom haar persoon, want zij zingt niet alleen,ze kan ook nog,zover ik weet behoorlijk tapdansen en presenteren.Wilt u een geweldige zangeres boeken en uw avond opluisteren,,zonder te overdrijven,boek Willeke D'Estell.

Conny Vandenbos

Conny Vandenbos (16-01-1937/)7-04-2002)

Conny Vandenbos begon haar carrière in het AVRO-kinderkoor en maakte haar solo-debuut in het KRO-radioprogramma Springplank, waarin ze Franse chansons zong. Na haar optreden tijdens het Belgische Knokkefestival van 1961 sleepte ze een platencontract in de wacht. Ook trad ze op in de eerste aflevering van de Rudi Carrell-show. In 1964 kreeg ze een eigen televisieshow.In 1965 vertegenwoordigde ze Nederland bij het Eurovisiesongfestival. Met het liedje 't Is genoeg werd ze elfde. Een jaar later was er de eerste hit, Ik ben gelukkig zonder jou.In 1974 stapte ze over van Phonogram naar platenmaatschappij Basart Records International. De eerste single Tjeukemeer maakte nog niet veel los, maar dat lukte wel met Een roosje, m'n roosje en het album Een vrouw van deze tijd. Ook de singles Sjakie van de hoek, Drie zomers lang en Ome Arie werden hits.

In 1977 ontving ze een Edison en een Gouden Harp voor het album Zo wil ik leven.Ze had samen met Ted de Braak een theaterprogramma en trad op in de revue van André van Duin. Ook had ze een eigen tour de chant en was ze veelvuldig op televisie te zien. Ze maakte een album met (vertaalde) liedjes van de Amerikaanse Janis Ian, van wie ze een bewonderaarster was en met wie ze ook een duet zong. Verder speelde ze rollen in musicals als Boefje en Heimwee.In 1979 werd ze in België verkozen tot Vrouw van het Jaar. In die tijd nam ze een album op met liedjes van Janis Ian, waaronder De andere kant van de maan, een cover van Ians The other side of the sun. In 1989 had ze in Nederland een klein succesje met Stapelgek op jou met Wim Rijken. In 1993 kreeg ze goud voor haar album 14 Grootste Hits Van Conny Vandenbos.In de jaren negentig presenteerde ze radioprogramma's bij onder meer Radio Noordzee (Nationaal) (Thee met Conny, elke werkdag tussen 14-16 uur), Omroep West en Radio M Utrecht. In 2000 werd er een tegel van haar geplaatst in de Rotterdamse Walk of Fame (overgenomen vanuit Wikipedia) wilt u wat meer lezen over Conny Vandenbos zoek haar eens op op Wikipedia of Youtube, een geweldige zangeres.

Paul van Gorcum

 Paul van Gorcum (03-03-1934-heden)
Paul van Gorcum is een Nederlands acteur,maar ook regisseur en stemartiest.Hij werd bekend als Baron van Nimwegen is de serie van Bassie en Adriaan. Hij sprak de stem in van Gargamel in de Smurfenserie. Tijdens zijn lange loopbaan werkte en had Paul van Gorcum veel te maken met Ko van Dijk (een topacteur).Hij speelde mee in De kleine waarheid en in films als Turks Fruit en Een Vlucht Regenwulpen en was ook als theateracteur in vele producties te bewonderen.Niet te vergeten zijn gastrollen in Floris en Toen was geluk nog heel gewoon etc. etc. Lees meer over hem, er is ook een website over Paul van Gorcum. Best de moeite waard om wat meer over hem te lezen.Zij waren de toppers van het toenmalig publiek.

René Riva

René Riva werd geboren op 19 mei 1979, is dus nog een jong broekie, maar heeft in zijn jonge leeftijd al wat neer gezet, hij is zanger, acteur, presentator, maakt films en is wat je noemt een duizendpoot en zeer talentvol, hij heeft een prachtige zangstem en wordt vaak vergeleken met Willy Alberti, toch ben ik het daar niet helemaal mee eens, ik vind dat hij een eigen geluid heeft en zijn allereerste Album werd uitgereikt door Willeke Alberti, hij trad op met, mag ik wel zeggen, alle grote artiesten van Nederland/Marjanne Weber,Frans Bauer, Ronnie Tober,maar kent ook geweldige bekende artiesten uit het buitenland en zo kan ik wel een tijdje doorgaan, wilt u wat meer over deze rasartiest lezen zoek hem eens op Wikipedia en u leest wat meer over René Riva.....

Dick Rienstra

 Dick Rienstra (09-02-1941- heden)
Dick Rienstra is een zeer goed zanger en acteur,hij werd geboren in Assen en woont nu in Vianen. In 1960 maakte men kennis met Dick met zijn zeer goed gezongen nummer van Frank Sinatra, Pennies From Heaven.In 1970 vormde hij met Martin Käfig een zangduo "De Jantjes" wat zeer succesvol was.Hij trad op met zeer veel artiesten en was in die tijd toch wel een begrip in Nederland.Hij speelde mee in zeer veel tv-producties zoals De kleine waarheid,De Fabriek,Medisch Centrum West,Het meisje met de blauwe hoed en als buurman van Herwijnen in Zeg'ns AAA. Ook speelde hij mee in de serie Bassie en Adriaan.Dick werkte ook nog met mij in de Snip en Snap revue,wat een zeer leuke tijd was.Zijn genen zitten ook in het bloed van zijn zoon Robin Rienstra die in soapseries speelt.Dick Rienstra deed nog veel meer,dus zoek hem eens op Wikipedia.Een zeer verdienstelijk zanger/acteur.

Diana Dobbelman

 Diana Dobbelman, ik mag wel zeggen een topactrice en haar oeuvre is zeer groot. Zij wilde naar de toneelschool in Maastricht, maar kwam uiteindelijk in Londen op de Royal Academy of Dramatic Arts terecht waar zij studeerde. Na haar studie keerde zij terug in Nederland en kwam terecht bij de toneelgroep Theater, haar talent spreidde zich snel uit in vele producties. Het zijn er vele, te veel om op te noemen, maar enkele wil ik u niet onthouden. Zij speelde in Floris, Anatevka naast Lex Goudsmit, de Fabriek (Rudi Falkenhagen) waarin zij de rol speelde van Janny Postma, ze kreeg daarmee grote bekendheid  in Nederland. Zij speelde in vele films en Nederlandse Televisieseries, maar ook in kluchten etc. etc. ik zei het al, het is te veel om op te noemen, maar zoekt u haar eens op google, dan leest u veel meer over haar, het  is de moeite waard. Kortom een vakvrouw/ Diana Dobbelman.

Cees van Ooyen

   Cees van Ooyen ( 09-03-1936 - 09-11-2007)
Cees van Ooyen werd geboren in Leiden en begon in 1961 bij de radio.Hij was acteur,cabaretier en was ook een stemacteur (radio).Hij trad op bij Hadimassa en werkte mee aan diverse hoorspelen.In 1971 kreeg hij de kans om de rol van Pipo te gaan spelen die in eerste intantie gespeeld werd door Cor Witschge, echter het publiek accepteerde dat niet,waarna Cor Witschge (die weggegaan was wegens een salarisconflict) weer terukeerde in de serie.Cees van Ooyen was een zeer bruikbaar acteur,maar hij drong niet door bij het grote publiek,maar wat hij deed,deed hij zeer goed en daarom wil ik hem toch nog even vermelden.Cees van Ooyen stierf op 9 november 2007.

Riny van der Lee

Riny van der Lee, hij is komiek, zanger, bandparodist, kortom een geweldig entertainer en ik heb vaak met hem in een programma gestaan en dan zag ik hoe de zaal krom lag van het lachen door zijn geweldige capriolen en zijn geweldige op maat en met vakmanschap gesneden  act deed...hij is niet zomaar een artiest, maar een allround artiest en ik vroeg hem laatst of hij nog optrad, maar zegt hij dan eerlijk, we worden allemaal een dagje ouder, net zoals ik, maar zoek hem eens op op Google en je leest meer over hem.......

Caroline Kaart

  

Caroline Kaartt (21-12-1931-heden)

Caroline is een geboren in Schotland en is een operazangeres en kwam rond de jaren 1950 naar Nederland toen ze trouwde met Hans Kaart die ruim tien jaar ouder was dan Caroline. Hans Kaart stierf in 1963 in Zwitserland. Caroline zette haar carriere voort in Nederland en presenteerde een televisieprogramma onder de titel "Een liedje met Caroline" wat onder regie stond van Willy van Hemert.In 1969 trouwde Caroline met Willy van Hemert in1969, maar dat huwelijk strande in 1979. Zij is een zeer veelzijdig zangeres en ook trad zij op tijdens een jubileumconcert voor koningin Elisabeth II en trad zij ook op in musicals o.a. Amerika Amerika met Jos Brink en Frank Sanders.In 2002 was zij ook nog te zien in Blijvend Applaus. Caroline is een geweldig zangeres en wilt u wat meer weten over haar dan weet u waar u haar kunt vinden.Ik heb de eer haar persoonlijk te kennen en ik kan u vertellen dat zij een geweldige warme en zeer lieve professionele collega is.

                                                                                   

Saskia en Serge

Saskia en Serge, ik mag wel zeggen en dat is ook omdat ik ze al heel lang ken een top-duo dat druipt van vakmanschap. In 1969 wonnen zij de 1e prijs bij een talentenjacht "Cabaret der Onbekenden" als Trudy en Ruud, maar vanaf die tijd gingen zij als Saskia en Serge door. Ook wonnen zij de Zilveren Harp van de stichting Conamus . Zij bleven altijd vele jaren in de top mee draaien en wierpen zich ook op het Country & Western repetoire en zij vielen ook in het buitenland op en traden op in Nashville.Saskia heeft een prachtige stem en samen met Ruud/als zanger en een geweldig gitarist een befaamd duo. Ik gad de eer toch wel een aantal malen met hen in een programma te staan......wilt u wat meer weten , zoek ze eens op, de moeite waard....

Wil van Selst

 Wil van Selst ( 07-02-1937-23-02-2009)

Wil van Selst (op de foto rechts) was een Nederlands acteur en deed ook vele malen de voice-over van veel producties.Hij speelde in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen,mijnheer,De kleine waarheid en speelde de hoofdrol in De Baron van Münchhausen en nog andere producties. Wil van Selst runde ook nog een restaurant in Zandvoort.Hij stierf ten gevolge aan een hersenbloeding.

Pedro van Raamsdonk

Europees kampioenPedro van Raamsdonk, een groot sportman en zijn sport was boksen. Hij werd in 1960 geboren en in 1979 werd hij voor het eerst kampioen van Nederland en dat werd hij tien keer, 7 x bij amateurs en 3 x bij de profs. In hetzelfde jaar Diamond - Belt toernooi en deed dat ook in 1980. Hij deed mee aan de Golden Gloves en won deze ook en is de enige niet Amerikaanse bokser die ooit aan dit toernooi heeft mee gedaan en in 1987 werd hij BeNeLux-kampioen bij de profboksers en in 1988 Europees-kampioen  bij de profboksers, hij won meerdere prijzen en van de 300 partijen die hij bokste verloor hij nog geen 10%. Kortom een groot sportman en een vriend.

Herman van Veen

Herman van Veen ( 14-03-1945-Heden)

Herman van Veen,ik vind Herman van Veen één de meest veelzijdige artiesten van Nederland, Hij is clown,scrhrijver,acteur,musicus,acteur,presentator en regisseur,kortom wat is hij niet.Een vakman bij uitstek,niet alleen nationaal,maar ook internationaal.In 1965 maakte men kennis met Herman van Veen met zijn programma Harlekijn,en muzikaal,maar ook een clownesk programma en ging vanaf die tijd de wereld rond en speelde zijn voorstelling in vier talen. Ook zijn theatervoorstelling over Alfred Jodocus Kwak werd een groot succes en zelfs een cult in Japan. Boeken,cd's,dvd's en scenario's voor films.Hij zet zich in voor Unicef en stichtte zeer veel organisaties.Ook schildert Herman van Veen en hangen er werken in verschillende Europese galleries en musea.Er is veel meer,maar te veel om het in zo'n kort bio'tje neer te zetten. Kortom een groot artiest en mens en de moeite waard om zijn ouvre eens te bekijken.

Louis Armstrong

Louis Armstrong was één van de grootste trompettisten van de vorige eeuw......

Martine Bijl

Martine Bijl (19-03-1948- heden)

Martine Bijl, ook al weer zo'n topper uit onze Nederlandse showbusiness, zij is zangeres,actrice,cabaretière en schrijfster.Door Willem Door Willem Duys werd zij in 1965 ontdekt en had al zeer snel succes met de liedjes De makelaar van Schagen en Bloemendaalse bos.Zij deed mee aan het Knokke-festival in 1966 wat winnend werd afgesloten.Zij werkte mee aan zeer veel programma's en zat ook in het panel van Wie van de drie (Herman Emmink) en had ook hr eigen theatershows.Martine schrijft kinderliedjes en boeken en zij kreeg ook een Edison voor haar werk en de Gouden Televizier-Ring voor haar presentatie van het Boekenweekgeschenk en ontving in 1983 de Johan Kaart en nog andere prijzen (Zonnetje in huis). Martine Bijl, gewoon een Kanjer!!! Bekijk haar ouvre.

Manke Nelis

 Manke Nelis ( 16-12-1919 -  10 - 1993 )

Manke Nelis was een zeer goed zanger en bassist en werkte vaak samen met zijn zwager de accordeonvirtuoos Johnny Meijer, Na een medische misser in Frankrijk na een motorongeluk moest zijn  rechterbeen geamputeerd worden vanwege dat men de tetanusprik was vergeten te geven. Manke Nelis was een zanger van het volkslied en in 1987 had hij een hit met Kleine Jodeljongen. Hij trad zeer veel op in The Shorts Of Londen op het Rembrandtsplein met Eddy Hoornman,accordeonnist en Huub Eikenboom,drummer, een befaamd trio en geweldige musici. Ik kende Manke Nelis persoonlijk en ik heb een aantal malen mogen zingen in genoemd café. Velen weten hem zich nog te herinneren en zijn liedjes klinken nog in vele café´s en worden uit volle borst mee gezongen.

Jasperina de Jong

Jasperina de Jong ( 07-01-1938 - heden )

Wie ik persoonlijk een geweldig actrice,cabaretier en zangeres vind is wel Jasperina de Jong.Ze werd geboren in 1938 in januari en was hetzelfde jaar waarin ik geboren werd,een goed jaar dus (geintje),maar Jasperina werd tijdens een auditie bij Wim Kan (ABC-cabaret) afgewezen wegens gevrek aan talent. Hoe fout kan je zijn in je beoordeling. Zij werd en is voor mij nog steeds één van de grootste onder de Nederlandse artiesten en vlamde op het toneel en het publiek genoot van haar vakmanschap. Ook zij volgde een cabaretcursus,eerst bij Cor Lemaire en later, waar ik ook bij op de cabaretschool zat,bij Bob Bouber. Graag had ik een keer met haar in een programma willen staan, maar dat was een stille wens die niet mocht zijn. Jasperina, een geweldige vakvrouw. Lees meer, u weet waar.

Henk Pleket

 Henk Pleket ( 16-05-1937 - 24-10-2011)

Henk Pleket was het hoogtepunt op veel partijen en het publiek zong uit volle borst de liedjes van de Havenzangers mee,waarvan Henk de zanger was.Hij was ook de zanger van het Elmondo Combo,maar in 1977 brak hij door in Nederland met de Havenzangers. Hij scoorde hits met Trouw niet voor je veertig bent en 's Nachts na tweeën en tel daar maar rustig nog een aantal hits bij op.Mede door de grote inzet en steun van zijn vrouw Trees werd Henk geen èèndagsvlieg en dat heeft hij wel bewezen met zijn lange loopbaan als zanger en hij is en was dan ook een begrip in Nederland en ook over de grenzen.Ik heb een aantal malen met Henk in een feestprogramma gestaan en ik kan u vertellen hij zette de zaal op z'n kop.Hij verwierf 9 gouden en zeven platina platen en kreeg ook nog een gouden Edison. Ook hun zoon erfden de artistieke genen van zijn vader en moeder, want ook hij werkt in vele theaterproducties en is zeer veelzijdig als radio en tv-presentator.Vele fans namen afscheid van Henk,maar ik ben er van overtuigd dat zijn liedjes nog vaak te horen zullen zijn op vele feestpartijen. Henk je was,maar in mijn hart ben je nog steeds een kanjer.

Lex Goudsmit

Lex Goudsmit ( 15-03-1913-10-12-1999)

Lex Goudsmit is geboren in Brussel en hij was een Nederlands acteur die grote beendheid kreeg door zijn rol Tevje uit de musical Anatevka. Een rol die hij meer dan duizend keer speelde,zowel in Nederland als in Londen. Lex Goudsmit was zeer veelzijdig en had een geweldige zangstem. Zover ik weet is hij begonnen in het Varieté in 1935 en heeft daarna in zeer veel producties gezeten,zowel in het theater als op de televisie.Hij werkte met vele bekende Nederlanders en was bij het publiek zeer geliefd.Ook speelde hij nog in Sesamstraat als opa en in de jeugdserie Flip de tovenaarsleerling en waar ik trots op ben,ook nog een gastrol in Pommetje Horlepiep. Hij stierf op 86 jarige leeftijd. Een goed acteur. Zijn ouvre is vrij groot.Een reden om hem eens te bezoeken.