Ja dat is revue

Revue (jaren 1960/1970)

Ja dat is revue,revue dat wij brengen hier voor u etc. We liepen in schitterende kostuums over de passarel en de spotlights priemden in onze ogen,maar je hoorde de muziek en de adrenaline stroomde door je aderen. Geintje, nee,theater is mooi en prachtig,maar tevens ook een droomwereld waar je even in weg kunt glijden op je fantasie en de muziek. Deze foto is een foto uit de tijd dat ik bij de revue zat van Berry Kievits en Gerard Walden (Deze foto kreeg ik van Mari Kant j.l. en mijn dank daarvoor) Op de foto staan Berry en Gerard,Nol Kievits (zoon van Berry Kievits) Danny Christo(een geweldige tapdancer),Louise de Montel,Yvonne,(linksonder gehurkt,accordeoniste) Ineke,(danseres) en ikzelf links naast Gerard Walden. Met Louise de Montel zong ik vele leuke duetjes. Het was een heerlijke tijd die ik nooit zal vergeten.

Beppy Nooy

Beppy Nooy ( 1919-1979)

Beppy Nooy met het Amsterdams Volkstoneel een begrip in Nederland. De zalen zaten vol en men genoot Ik heb veel geleerd bij Beppy Nooy,ik reisde mee met de productie Rooie Sien met Rudi Falkenhagen (Dolle Dries) en ging smorgen vroeg op reis met Bertus Botterman om in de schouwburgen de decors op te zetten. Ook speelde ik mee in Oranje Hein. Zij speelde ook Rooie Sien zelf en in Gypsy. Ook daar speelde ik in mee.Een geweldige tijd en Beppy werd voor haar kunnen en inzet benoemd in de Ridder in de orde van Oranje Nassau.(lees meer)

Joke Bruijs

  Joke Bruijs ( 14-01-1952- heden)

Joke Bruijs leerde ik kennen tijdens de optredens in het land georganiseerd door mijn impresario Roland Wagter, waarin zij als zangeres haar kunnen toonde en dat deed zij zeer goed. Joke heeft een enorme goede stembeheersing en oogste veel succes met haar optreden Maar Joke Bruijs is naast het zangeres zijn ook een zeer goed comediénne. Maar als zangeres trad zij op met Jan Blaaser en Don Quishocking en vele anderen. Als actrice speelde zij voor de televisie in "Toen was geluk nog heel gewoon" de rol van Nel Kooiman en werkte verder nog mee in de jubileumshow van A. van Duin in 2005 en in Goede tijden,slechte tijden.In 2003 kreeg zij van Rotterdam de Erasmusspeld. Een vakvrouw met het theaterbloed in de aderen. (Lees meer)

Jan Blaaser

Jan Blaaser ( 17-07-1922 - 28-03-1988)

Jan Blaaser was een zeer bekende Nederlander en als cabaretier,acteur en ook als liedjesschrijver.Het theaterbloed zat in zijn aderen en dat kon ook niet anders,want het zat in de familie met o.a. Riny Blaaser en Beppy Nooy jr. Hij begon zoals zovele artiesten te werken op bruiloften en partijen en in het cabaret. Hij speelde rollen in Ciske de Rat in 1955 en speelde ook een rol als vader van Keetje Tippel.Als zanger had Jan en hit met het liedje "Mijn tente heeft een olifant" en hij maakte verschillende theatershows (one-manshows) en in de schouwburg van Almere gaf hij een try-out en er zaten,zogaat het verhaal, op de eerste rij slecht 4 mensen en Jan kwam op en vroeg toen of iemand kaarten bij zich had, want dan konden wegaan klaverjassen en daarmee toonde hij meteen zijn humoristische kwaliteiten aan, want dat was Jan Blaaser ook. Zelf leerde ik Jan Blaser kennen in Het meisje met de blauwe hoed, waarin hij de rol van griffier speelde. Het was geweldig om hem te hebben gekend. Hij speelde nog in Zeg 'ns AA de vader van Mien Dobbelsteen,maar kreeg in 1988 een hartaanval en werd hij ook op die wijze uit de serie geschreven Een geweldige man,humorist en acteur. (lees meer)

Ciska Peters

Ciska Peters ( 01-06-1945 - heden )

Ciska Peters is en Nederlandse zangeres en heeft een prachtige stem en stond met haar liedjes regelmatig in de hitparade. Ook had zij de eer uitgenodigd te worden door Willem Duys voor de Nederlandse ploeg voor het Songfestival in Knokke in 1963. Zij werkte samen met zeer bekende artiesten zoals Peter Koelewijn en verschillende producers. Cisca is in 1985 gestopt met zingen en haar energie ging zij geven aan de organisatie van het bureau met haar man Interlinde,maar is inmiddels overgeggaan in Ciska Peters Events.Een zeer sympathieke en lieve collega.

Wim Ibo

Wim Ibo ( 10-04-1918 - 18-05-2000 )

Wim Ibo had in zijn jeugd maar een wens en dat was artiest worden.Hij begon met zijn broer en zus op bruiloften en partijen en richtte toen met wat schoolvrienden een cabaretgezelschap op en de naam daar van was "The Merry Young Five".Hij probeerde ook bij het ABC-cabaret van Wim Kan te komen, maar die zei dat hij zijn studie moest afmaken. Wim Ibo was als schrijver en artiest geen groot succes, maar beter was hij in het produceren en de ideeén deed hij op via zijn reizen naar Amerika en daaruit ontsproten de programma's zoal Cabaret de Camera Obscura,Familie Doorsnee,Pension Hommeles en Artiestencafè.Later schreef hij ook de oudejaarsconference.Ook was Wim Ibo betrokken bij de oprichting van de Akademie voor de Kleinkunst. Hij was zeer belangrijk voor het Nederlands Cabaret.

Fred Wiegman

Fred Wiegman

Een geboortedatum kon ik helaas niet vinden, maar wel weet ik dat Fred Wiegman acteur,zanger en entertainer was. Hij maakte veel plaatjes en het levenslied was op zijn lijf geschreven. Ook weet ik dat Fred Wiegman een geweldige rol speelde in de Jantjes en heel Nederland genoot van zijn creatie "de schele"die hij op een geweldige manier speelde. Hij was getrouwd met Ria Verda en kwam om het leven door een ongeluk, waarbij hij werd overreden door een auto vlak bij zijn huis. Fred was een levensgenieter en stapelgek op het theater.

Rita Corita

Rita Corita 24-11-1917/ 24-12-1998

Zij werd geboren als Endrika Sturm in 1917 en begon als accordeoniste samen met haar man en vormde later het duo Co-Rita. Zij traden op in verschillende landen zoals Nederland,België en Duitsland. Rita Corita scoorde een geweldige Hit met het liedje Koffie,koffie, lekker bakkie koffie dat altijd aan haar verbonden zou blijven. Ook zij speelde mee in het TV-programma "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?. Zij was zeer populair en een geweldig artieste.Ook vormde zij een duo met Bueno de Mesquita waarmee zij een eigen TV-Show had. Zij werkte mee in veel TV-series en zat ook nog  jaren in het panel van de Willem Ruysshow.  ik ik ben er trots op dat ik in veel feestprogramma's met haar op het toneel heb mogen staan. Een geweldige vakvrouw. Zij werd 81 jaar.

Albert van Dalsum

Albert van Dalsum ( 1989 - 1971 )

Albert van Dalsum kwam ter wereld in 1889 in het plaatsje Nieuwer-Amstel wat later Amstelveen werd. Hij kwam figuurlijk al snel alleen te staan, want zijn moeder stierf in zijn geboortejaar en zijn vader vertrok al snel naar Indiƫ. Hij werd opgevoed door zijn opa en oma en later door hun dood door een aantal tantes. Hij was een zeer warmbloedig acteur en hij debuteerde in het stuk Adam in Ballingschap dat was op 3 september 1909. Twee jaar later speelde hij al de rol van Adam zelf. Een geweldig en mooi acteur. Ik bevestig nog maar eens dat het mijn bedoeling is van deze website dat jonge mensen met liefde voor het theatervak veel artiesten zoals acteurs / zangers / etc. wat dichter bij elkaar komen te staan, waarna u ze, als u belangstelling heeft kunt opzoeken en mee over ze lezen, zoals nu ook acteur Albert van Dalsum.

Ank van der Moer

Ank van der Moer ( 1912 - 1983 )

Ank van der Moer is ongetwijfeld èèn van de grootste actrices van de vorige eeuw. Zij vertolkte rollen in meer dan 170 stukken met een schitterend stijl van spelen. Grote rollen waren "Wie is bang voor Virginia Woolf"en De getatoeëerde roos van Tennessee Williams en vele andere geweldige stukken. Zij had grote bewondering voor de Amerikaanse actrice Bette Davis. Zij was een ongelooflijk groot talent en ik kan jonge mensen die graag acteur of actrice willen worden aanraden om wat meer over haar te gaan lezen. In 1955 werd zij als eerste actrice onderscheiden met de belangrijkste orijs voor actrices de Theo d'Or.

The Blue Diamonds

The Blue Diamonds

De Blue Diamonds werden zeer bekend in Nederland. Zij kwamen in 1949 vanuit Batavia met hun ouders  naar Nederland en zongen in hun tienerjaren al op schoolfeesten met hun bandjes. De Blue Diamonds zijn begonnen als trio,daarna als duo verder.Zij zongen veel covers van de Everly Brothers en tourden door Indonesië aan het begin van de jaren zestig samen met Anneke Grönloh. Hun grootste succes was Ramona die nog steeds vaak gehoord wordt en waar zij ook een Edison voor kregen,uitgereikt door Wim Sonneveld. Er werden maar liefst 7 miljoen exemplaren van verkocht. Ook in Indonesië namen zij platen op waarvan er miljoen werden verkocht. Het succes van Ramona werd nooit overtroffen. Ruud de Wolf stierf op 18 december 2000 en zijn broer Riem blijf optreden en met zijn zoon Steffen begint hij het duo The new Bleu Diamonds. In 2005 wordt hij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Twee geweldige artiesten en ik had de eer  ze persoonlijk te hebben leren kennen en een aantal keren met ze te mogen samen werken.

Willy Alberti

Willy Alberti werd geboren op 14 oktober 1926  te Amsterdam. Zijn oorspronkelijke naam was Carel Verbrugge. Hij was een kleine man, maar een groot zanger en had een geweldige stem. Voor zover ik mij herinner, want ik zong als tenor ook Italiaanse liedjes, brak Willy Alberti door met het liedje "Marina"van Rocco Granata en kreeg hij grote bekendheid en ook in de Verenigde Staten trad hij toen op. Hij werkte in veel TV-programma's en samen met zijn dochter presenteerde hij een muziekprogramma dat zeer populair werd bij de AVRO. Samen met Max van Praag vormde hij nog een duo "De Straatzangers". Ik had de eer om vele malen met hem te mogen optreden in het land o.l.v. "Roland Wagter" met de Spar-tournee en andere programma's. Hij kreeg ook twee Edisons en maakte veel platen en CD's. In 1984 werd hij ernstig ziek en op 18 februari 1985 stierf Willy. Een stem om niet te vergeten.